Българските състезатели не успяха да спечелят медали от Световното първенство

...
Българските състезатели не успяха да спечелят медали от Световното първенство
Коментари Харесай

Българските състезатели не успяха да спечелят медали от Световното по таекуондо

Българските състезатели не съумяха да завоюват медали от Световното състезание по таекуондо за юноши и девойки, което се организира в Хамамет (Тунис), незабавно след квалификациите за младежките олимпийски игри в Аржентина.

Въпреки, че това е най-хубавото показване досега на международен шампионат и олимпийски квалификации при юношите, летвата, която родното таекуондо подвигна високо напоследък, не бе достигната. Теодор Здравков остана на крачка от квота за младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, откакто се класира 9-и от общо 70 състезателя в категорията си. Квота взимат първите 8, което значи, че Теодор е първа запаса при положение, че някой от първите осем отпадне. Любомир Богданов в категория до 45 кг зае пето място в общото класиране, което е доста положително показване за шампионат на планетата.

Също 5-и в общото класиране е и международният първенец от 2017 - Александър Джорджев. Той се бори за първа година при юношите в категория 59 кг. Участие на международното състезание в Тунис взеха Атанас Йорданов (до 48 кг), Румина Кирчева (44 кг), Даниел Ладжев (51 кг), Димитър Петров (55 кг), Теодор Здравков (63 кг), Ванеса Маркова (46 кг), Луиза Заева (55 кг) и Кристиян Златев (над 78кг), а треньори бяха Димитър Михайлов, Николай Богданов, Ангел Кирчев и Христо Михалчев. Българските състезателите ще имат опция за реванш на родна земя, откакто България беше определена за хазаин на Световното състезание за юноши през 2020 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР