Българските състезатели не успяха да спечелят медали на финалите на

...
Българските състезатели не успяха да спечелят медали на финалите на
Коментари Харесай

България остана без медал от Световната купа по спортна гиманстика в Мерсин

Българските състезатели не съумяха да завоюват медали на финалите на Световната купа по спортна гимнастика в Мерсин (Турция).

Най-добре се показа Божидар Златанов. Възпитаникът на Сергей Стоянов остана на напълно малко от оценките на прескок. След чудесно изпълнени два опита, гимнастикът на " Интерком Груп Черноморски левент " приключи четвърти с 14.050 точки (14.500 точки първи прескок и 13.600 точки втори прескок). Другият българин в топ 8 Кевин Пенев позволи неточност при приземяването във втория опит, за което получи 13.200 точки. Отличното осъществяване в първия и оценката от 14.500 точки не му помогнаха да се качи на почетната стълбичка и с 13.850 точки, той се подреди на пета позиция.

Еди Пенев и Йордан Александров също не успаха да стигнат до оценките в това съревнование. Пенев, който завоюва златните медала на финалите на земя на Световните купите във Варна и в Осиек, този път не съумя да извърши чисто съчетанието си, излезе отвън очертанията на квадрата в първата серия, а в последната падна при приземяването и с 12.150 точки зае седмо място.

На финала на успоредка Йордан Александров също направи неточност при приземяването и с резултат от 13.600 точки остана седми.

48-годишната Оксана Чусовитина за следващ път потвърди, че е феноменална гимнастичка. Узбекистанката извърши ослепително двата си прескока и с оценка от 13.067 точки завоюва купата. Тя още веднъж потвърди класата си и даде поръчка за мощно показване на олимпийските игри в Париж. За нея това ще бъде девето присъединяване в най-големия състезателен конгрес.

Следващото съревнование, в което Йордан Александров, Божидар Златанов, Еди Пенев и Кевин Пенев ще вземат участие, е Световната купа в Сомбатхей (Унгария) от 8 до 10 септември.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР