Българските състезатели направиха добра подуим тренировка преди старта на Световната

...
Българските състезатели направиха добра подуим тренировка преди старта на Световната
Коментари Харесай

Йордан Йовчев: Искаме да вдигнем българския флаг

Българските състезатели направиха добра подуим подготовка преди старта на Световната купа по спортна гимнастика. Надпреварата стартира на следващия ден и ще продължи до неделя в Двореца на културата и спорта във Варна.

Заявка за присъединяване в конкуренцията са подали над 150 състезатели от 28 страни. България ще бъде показана от петима гимнастици – Йордан Александров, Теодор Трифонов, Христос и Исус Маринови и Радослав Рачев. При дамите ще разчитаме на Валентина Георгиева и Виктория Чакова.

Официалните тренировки на нашите девойки и момчета бяха следени от легендата на този спорт Йордан Йовчев, който от самото начало даваше препоръки на Исус и Христос Маринови. Братята ще се борят за място във финалите и за оценките на халки, коронния апарат на Йовчев.

„ Като цяло стоим доста добре, чак ме е боязън да се похваля. Имаме съществени упоритости – с изключение на като уредници желаеме да вдигнем българския байрак. Имаме подобен късмет в лицето на Валентина Георгиева. Имаме доста мощни състезатели, а и като цяло на самото съревнование конкуренцията е огромна, само че ние имаме своя късмет – Исус Маринов, Христос Маринов и Данчо Александров. Въпрос на изиграване е. 28 страни с най-хубавото са тук. Има доста такива, които не ги познавам, което единствено по себе си демонстрира, че е настъпил момента за промяна на поколенията. Те по нищо не отстъпват на разпознатите звезди, които сме привикнали да идват в България и особено във Варна. Супер домакинство. Тук е момента да благодаря на Министерството на младежта и спорта за оказаното подпомагане, на община Варна, ужасно гостолюбие от Двореца на културата и спорта в лицето на Минко Христов и несъмнено организационния екип, тъй като са доста детайлите. Организацията е сериозна и всеки един дава всичко от себе си, с цел да бъдем положително лице на Световната купа “, показа той.

Регламентът на конкуренцията разрешава една страна да съобщи най-много шест гимнастика при мъжете и четири гимнастички при дамите. Заявените състезатели могат да вземат участие най-много на два уреда.

Програмата на надпреварата планува на 25 май да се проведат формалните тренировки. 26 и 27 май са дните за квалификации, а финалите ще проведат на 28 и 29 май от 13.30 часа директно по Българска национална телевизия 3.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР