Българските розета се наредиха сред най-добрите в света. Страната ни

...
Българските розета се наредиха сред най-добрите в света. Страната ни
Коментари Харесай

Розетата на New Bloom Winery грабнаха два златни медала от Световното по вино

 Copyright: Mariana Petrova - mamuri Българските розета се подредиха измежду най-хубавите в света. Страната ни завоюва общо 44 медала на Concours Mondial de Bruxelles. От тях 10 са точно за розовите виновност. С два златни медала за такива виновност се прибра. Избата от Съединение донесе за страната ни високите оценки с розето си под едноименната марка New Bloom и в серията PIXELS. Винарната завоюва и други три сребърни медала – за алените виновност New Bloom от сортовете Регент и от Дорнфелдер и за Face-to-face (F2F) розе.

Розето PIXELS е от сорта Гренаш, годишна продукция 2017, а New Bloom – купаж от Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира, годишна продукция 2016. Категорията на розе виновността в международен мащаб бележи сериозен растеж. Розовото вино става все по-популярно както измежду мъжете, по този начин и измежду дамите и разрешава консумация през всеки сезон на годината, регистрират специалистите. Подобни са трендовете и на българския пазар. Успехът на българските виновност в тази категория демонстрира, че родните мазета са на прав път и работят по отношение на интернационалните трендове и стандарти.

 %d1%82%d1%80%d1%83%d0%b4-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%ba%d1%83%d1%80%d1%81 Вината на New Bloom Winery се вършат от напълно лични лозови масиви – 6000 дка в Тракийската равнина. Винарната работи както с добре познати типичен сортове Совиньон блан, Шардоне, Мерло, Каберне Совиньон, Сира, по този начин и с малко известни като да вземем за пример Дорнфелдер и Регент. Те са единствените у нас които употребяват тези немски винени сортове. Производителят залага на нововъведенията, на особеностите на тероара и строгия надзор на всеки стадий от произвеждане – от лозовия масив до бутилирането и съхранението на бутилките и се наложи като едно от модерните лица на българското винарство. Инвестира се доста и в актуалните технологии за затваряне, бутилки и етикети. Например награденото вино PIXELS розе се затваря със специфична стъклена запушалка и е в неповторима дизайнерска бутилка от френски производител. New Bloom розе е с модерното винтово затваряне Стелвин. Тази година най-вече медали на „ Световното по вино “, както е прочут състезанието Mondial de Bruxelles, завоюваха производителите от Тракийската низина – общо 35.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР