Българските работодатели вече могат да изготвят онлайн оценка на риска

...
Българските работодатели вече могат да изготвят онлайн оценка на риска
Коментари Харесай

Работодателите у нас могат да оценяват онлайн риска от COVID-19

Българските работодатели към този момент могат да изготвят онлайн оценка на риска от разпространяване на COVID-19, откакто Европейската организация за сигурност и здраве при работа (EU-OSHA) създаде специфичен интерактивен инструмент за тази цел, който беше приспособен за България с помощта на Инспекцията по труда.

Интерактивният инструмент за онлайн оценка на риска от разпространяване на COVID-19 е свободно наличен, единствено против регистрация, през OiRA платформата на EU-OSHA https://oiraproject.eu/bg/oira-tools. 

Той включва разнообразни модули, даващи тенденция за главните опасности за разпространяване на болестта от COVID-19, и ограничения, които работодателят следва да предприеме за минимизирането им посредством:
организацията и процедурите;управлението на работното място;насърчаването и обезпечаването на опция за съблюдаване на хигиена;пътуването от и до работното място и пътуването, обвързвано с работата;работата от разстояние; външните лица в обекта;отварянето на пространствата след спиране активността на обекта;организирането на срещи или мероприятия с външни лица;командировки;допълнителните опасности, свързани с съответното дружество.
Той може да бъде употребен и за образования и инструктажи, както и за ограничение разпространяването на разнообразни типове грипни вируси за понижаване на дните отпуск за краткотрайна нетрудоспособност поради тях.

Проектът е финансиран по оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ (ОПРЧР), съфинансирана от Европейски Съюз посредством Европейския обществен фонд.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР