Българските представителки в петия ден на олимпийските категории на световното

...
Българските представителки в петия ден на олимпийските категории на световното
Коментари Харесай

Японки спряха Биляна Дудова и Юлияна Янева на световното, но надеждите за репешаж остават

Българските представителки в петия ден на олимпийските категории на международното състезание по битка Биляна Дудова (62 кг) и Юлияна Янева (68 кг) бяха спрени от японки в осминафиналите на своите категории на шампионата в Белград.

Това постави завършек на упоритостите на нашите девойки за златен орден от конкуренцията, само че не и завършек на очакванията им за олимпийска квота. За задачата обаче Дудова и Янева ще би трябвало първо да бъдат изтеглени до репешажите и там да се преборят или за бронзов орден, или за 5-ото място, като това ще им обезпечи и билет за Игрите в Париж следващата година.

В категория до 62 кг четирикратната ни европейска и един път международна шампионка, надигравайки с 6:1 точки представителката на Виетнам Тай Ма Нгуен.

Още в идната фаза обаче нашето момиче се изправи против младата японка Сакура Мотоки и загуби от нея с 0:4.



Междувременно при 68-килограмовите европейската ни шампионка от Загреб тази година, побеждавайки с техническо предимство в първия кръг Нереа Памин от Испания, само че след това също се препъна в японско затруднение - Ами Иший.

В забавна битка нашето момиче загуби с 4:8 точки от вицесветовната шампионка от предходната година Иший и по този начин българката ще чака да разбере дали ще стигне до репешажите.

Припомняме ви, че по-рано през днешния ден Мими Христова (65 кг) се класира за борбата за бронза в своята категория, а решителната битка на нашето момиче ще може да гледате НА ЖИВО довечера от 19:00 часа българско време.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР