Българските представители в най-новия турнир на УЕХА - Лигата на

...
Българските представители в най-новия турнир на УЕХА - Лигата на
Коментари Харесай

ЦСКА срещу тим от Северна Македония или Латвия, "Арда" дебютира срещу израелци

Българските представители в най-новия шампионат на УЕХА - Лигата на конференциите, научиха своите противници за втория прелиминарен кръг. От сезон 2021/2022 три родни отбора ще играят в конкуренцията.

Носителят на Купата на България ЦСКА ще се изправи против спечелилия от срещата сред " Струга " от Северна Македония и " Лиепайа " от Латвия. Вторият отбор е притежател на Купата на страната си, до момента в който македонците са учредени едвам преди 6 години и през предходния сезон приключиха на трето място в класирането на шампионата.

Снимка: Lap.bg

Чехи ще се опитат да препънат вицешампионът на България " Локомотив " Пловдив. " Словачко " от град Ухерске Храдище има солидна 94-годищна история, само че не може да се похвали с огромни триумфи в месното състезание.

Снимка: Lap.bg

" Арда " ще дебютира в европейските клубни шампионати против твърд съперник. Израелският " Апоел " Беер Шева е петкратен първенец на страната, а през сезон 2020/2021 игра в груповата фаза на Лига Европа, простигайки две победи - над " Славия " Прага и " Ница ". През акция 2017/2018 израелците отстраниха " Лудогорец " във втория прелиминарен кръг на Лига Европа.

Снимка: Lap.bg

И трите български отбора ще са домакини в първите мачове, които са планувани за 22 юли. Седмица по-късно са реваншите - на 29 юли.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР