Българските представители на Евровизия 2022 - музикантите от супер групата

...
Българските представители на Евровизия 2022 - музикантите от супер групата
Коментари Харесай

Българската рок банда отпадна от “Евровизия“

Българските представители на " Евровизия 2022 " - музикантите от супер групата Intelligent Music Project не съумяха да класират страната ни напред към финала на състезанието, който е в събота. Това бе присъдата на вота. От общо 17 страни на първия полуфинал, 10 продължиха по пътя към успеха, само че не попаднахме измежду тях.

Не тъй като са наши, само че осъществяването на рокаджиите беше най-хубавото за вечерта - явен вокал, чист, постоянен, поради Рони Ромеро, обрано и професионално наличие на сцената - всичко, което се искаше от тях, те го дадоха. Стопроцентов крепък хард рок. За страдание от една страна по-престижни места на песенния конкурс в последно време заемат по-посредствени части, чийто мелодии мъчно се запомнят, а театралното държание на изпълнителите е някак гротескно. Вотът обаче зависеше от българите в държавите-участнички в първия полуфинал, както и в Италия и Франция.

Плюс, че супер групата като че ли бе доста добра, с цел да бъде там и изпъкваше с равнището си. Чилиецът Ромеро е вокалист на " Рейнбоу ", а до него братя по оръжие на сцената бяха имена като Славин Славчев, Стунджи, Бисер Иванов, Димитър Сираков. Върнаха ни в положителното остаряло време на рока.

Ромеро и компания излязаха на сцената в зала " PalaOlimpico " в Торино под номер 7. Сред специфичните образни резултати, които способстваха за по-въздействащото осъществяване на песента " Intention ", беше триметрово " звуково ядро ", ситуирано на сцената. Другата тайфа, не съумяла да се класира, само че заслужен съперник на нашите момчета, беше датската дамска група " Редди " - отлично пеене, костюми, пламенно наличие и готино непукистко осъществяване на песента " Шоуто ".

Заслужава си да се означи и песента, и симпатичната певица от Хърватия - Миа Димшич.

В 17-те, показали се песни, доминираха композиции с фюжън звучене като тези на Латвия, Словения, и фолклорни детайли - къде гарнирани с хип хоп, къде с пънк: " Калуш оркестра " от Украйна и " Zdob și Zdub " от Молдова. Те не престават напред. Другите спечелили бяха заложили на балади. Те също се харесаха на публиката и отиват на край.
10-е класирали се страни са: Швейцария, Армения, Исландия, Литва, Португалия, Норвегия, Гърция, Украйна, Молдова, Нидерландия.

Другият полуфинал е в четвъртък.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР