Българските предприемачи трябва да научат, че отношението към туристите е

...
Българските предприемачи трябва да научат, че отношението към туристите е
Коментари Харесай

Хотелиерите да не бъдат небрежни и стиснати – това гони туристите

„ Българските бизнесмени би трябвало да научат, че отношението към туристите е най-важното. За жал всеки от нас знае, че домакините в прилежащите страни са доста по-любезни и доста по-гостоприемни, до момента в който у нас намръщените физиономии към момента са всеобщо срещани “. Това сподели в изявление за Tribune.bg Богомил Николов - изпълнителен шеф на Българската национална асоциация „ Активни консуматори “.

„ Крайно време е българският бизнес да осъзнае, че качеството на една услуга не е обвързвано единствено със постройката или храната, която предлагаш, а също по този начин и с отношението. Хората обичат да бъдат посрещани ласкаво “, споделя той.

Що се отнася до дестинациите – желанията и през този зимен сезон са най-различни. Прави усещане доста засилен интерес към Сърбия през последните няколко години, а също по този начин сега не неприятен избор е и Турция поради курса на лирата.

„ Тази година евентуално доста хора ще изберат да отидат в Турция поради по-ниските цени и опцията не просто да изкараш там празниците, а и да си напазаруваш разнообразни артикули, тъй като те в този момент са много по-евтини “, изясни Богомил Николов.

За какво да внимаваме, когато организираме своята почивка?

„ При туроператорите имаме повече права и сме по-добре предпазени. Пътуването е застраховано, би трябвало да получим ясно и съответно изложение на услугата в контракта и брошурата към него. По-рисково е, когато сами организираме пътуването си, когато си купуваме поотделно билети за превоз, резервации за нощувка и билети за разнообразни обекти и музеи, които посещаваме. Тогава би трябвало да сме по-внимателни, тъй като доста постоянно информацията е на непознат език “, предизвести Богомил Николов.

Понякога самите разгласи също могат да бъдат подвеждащи, изключително при хотелите. Масова процедура е фотосите, които виждаме на уеб страницата да са правени преди 10 години да вземем за пример и към днешна дата хотелът изобщо да не наподобява по този начин.

Ето за какво той предлага хората да отделят повече време и да четат отзивите и мненията на други консуматори. Почти постоянно, в случай че има някакъв проблем – да вземем за пример е доста шумно или доста мръсно, има мнения, които могат да ни предупредят за това.

„ Специфичен проблем за България изключително през зимата се среща при хотели, които не работят целогодишно, а отварят единствено по празниците “, изясни Богомил Николов.

Обикновено в такива хотели отоплението се пуска в последния миг и пространствата не могат да се затоплят задоволително, с цел да се обезпечи удобна атмосфера на гостите.

„ Призивът ми към търговците е да не бъдат толкоз небрежни и стиснати, тъй като това ще им се отрази зле. След един подобен престой, хората споделят отрицателни усещания и сигурно на идната акция съответният търговец ще се чуди за какво няма искащи да посетят хотела “, моли той. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР