Българските политици носят историческа отговорност пред целия европейски континент. Албания

...
Българските политици носят историческа отговорност пред целия европейски континент. Албания
Коментари Харесай

Любчо Нешков: Целият регион е изправен пред сътресения, българските политици да реагират!

Българските политици носят историческа отговорност пред целия европейски континент. Албания желае да се отдели от Република Северна Македония. Отделянето де факто значи РСМ да бъде предадена под контрола на Сърбия. Това сподели в изявление за " Лице в лице " журналистът Любчо Нешков във връзка новото напрежение по оста със Северна Македония, откакто Пендаровски съобщи, че македонското малцинство в България е измъчвано с десетилетия.

" Пендаровски ни споделя, че този македонистки план обслужва непознати ползи, в тази ситуация - сръбски. От друга страна е следващото доказателство, което българската страна получава, с цел да ѝ се подсети, че носи отговорност да предизвести и предотврати рисковете от тези планове, които могат още веднъж да дестабилизират района ", предизвести журналистът. 

" Целият район е изправен пред разтърсвания и опасности ", сигнализира Нешков. 

И уточни, че в РСМ се следи директна сръбска интервенция. Нешков припомни, че Европейският парламент е възроптал и приел специфична декларация против президента на Сърбия - Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград.. " Дълбоко тежко антиевропейско държание. Сегашното управление на РСМ, член на НАТО, предложения (бел. ред министърът на външните работи на Русия). Техният външен министър се ръкува и му даде трибуната ", подсети журналистът, като акцентира, че сходна преживелица е неприемливо да се случи в страна, която е член на НАТО.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР