Българските политически драми изглеждат притеснително в Брюксел. Притеснителни са от

...
Българските политически драми изглеждат притеснително в Брюксел. Притеснителни са от
Коментари Харесай

Българските политически драми изглеждат притеснително в Брюксел

„ Българските политически драми наподобяват притеснително в Брюксел. Притеснителни са от две години, тъй като политическа неустойчивост, каквато има при нас, задава доста съществени въпроси във връзка с дълготрайните задължения, които може да поеме нашата страна във всяка една посока “.

Това разяснява пред bTV Цветелина Пенкова, евродепутат от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент.

„ Номинирайки комисар от Европейската комисия за министър председател на една страна членка задава индикация, че евентуално това се случва с информация и поддръжка на европейските сътрудници “, сподели тя.

Ако държавното управление обаче се образува, това значи, че България би трябвало да номинира нов комисар и съгласно Пенкова това е основен въпрос, който не се разисква и разяснява.

„ Много бързо и ясно би трябвало да се вземе решение кой ще наследи Мария Габриел, в случай че тя стане министър-председател. Това би трябвало да е планувано, когато се прави такава кандидатура “, на мнение е Цветелина Пенкова.

„ Българска социалистическа партия в съдружно ръководство с ГЕРБ няма да влезе. Въпросът е, че положението, в което се намираме, допуска едно в допълнение допитване. Предстои допитване до всички членове в конфигурацията на един евентуален експертен кабинет каква позиция би трябвало да заемем. По мои персонални наблюдения не виждам да се откри поддръжка за каквато и да е колаборация с ГЕРБ “, изясни Пенкова.

Етикети: БрюкселевродепутатЦветелина Пенкова
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР