Българските плодове и зеленчуци са подложени на геноцид през последните

...
Българските плодове и зеленчуци са подложени на геноцид през последните
Коментари Харесай

Зам.-министър Джиков: Българските плодове и зеленчуци са подложени на геноцид от 20 години

Българските плодове и зеленчуци са подложени на геноцид през последните 20 години. Има редица неприети от нашия парламент закони, които би трябвало да пазят родното произвеждане. Това разяснява в студиото на заместник-земеделският министър Тодор Джиков.

„ Субсидиите не показват това, което българската страна би трябвало да заложи като цели. Има две извънредно значими неща - райониране и приоритизиране на избрани култури. Земеделският производител в България би трябвало да разбере, че има избрана сума, планувана за подкрепяне ”, добави той.

Министърът регистрира, че държавните помощи, които служебният кабинет е раздал за предходната година, са в размер на 747 млн. лв.. „ Забележете - три години по-рано - 2021, 2020 и 2019 година, общата стойност е 550 млн. Ние подпомогнахме бранша, с цел да се оправи с икономическите последици от ковид и войната ”, изясни той.

Джиков посочи, че би трябвало да се посочи да се приоритизират ли избрани култури, както е било преди години - да се насочат старания и запаси натам, или да се дава на всички по малко и всички да бъдат недоволни. „ Наблюдаваме пародии - за предходната година имаме подпомагани домати в планински региони ”, акцентира зам.-министърът.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР