Българските пенсионери излизат на втори национален протест през Народното събрание,

...
Българските пенсионери излизат на втори национален протест през Народното събрание,
Коментари Харесай

Пенсионерите излизат на национален протест, възмутени и огорчени са

Българските пенсионери излизат на втори народен митинг през Народното събрание, поради безразличието на ръководещите към техните проблеми. Протестът ще се организира през днешния ден, по време на разискването на проектобюджета за 2019-та година. Пред Дарик един от уредниците на митинга, ген. Васил Върбанов съобщи, че хората са възмутени от подценените им претенции за осъвременяване на пенсиите, бързо повишаване на минималната пенсия и закон за възрастните хора.

 
През лятото предприемчив комитет на пенсионерските организации стартира да събира подписи в поддръжка на петиция за увеличение на пенсиите, отпадане на тавана за всички пенсии и разработване на закон за възрастните хора. През септември петицията беше разисквана на съвещание на обществената комисия в Народното събрание, а по-късно стигна и до съвещание на бюджетната комисия. Резултатът - нито едно от настояванията на пенсионерските организации не е взето под внимание. Документът с настояванията беше подценен от депутатите, описа пред Дарик ген. Васил Върбанов от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса.

 
„ Изразяваме възмущението си от отношението на народните представители, които са определени главно с гласовете на пенсионерите. Защото знаете, че пенсионерите са най-съвестните гласоподаватели. Куци, сакати, само че отиват до урната с вяра, че ще изберат някой, който ще пази техните ползи “, сподели той.

 
Ген. Върбанов се обърна към българските пенсионери:
 
„ Да излязат от летаргията, която ги е обхванала. Да излязат от отчаянието и като жители с чест и достолепие да си кажат думата и да покажат, че повече не може по този начин и в бъдеще ще имаме поради кого избираме “, уточни той.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР