Българските пътища са в тежко и занемарено състояние, констатира пред

...
Българските пътища са в тежко и занемарено състояние, констатира пред
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: Пътищата са в тежко и занемарено състояние

Българските пътища са в тежко и занемарено положение, установи пред парламентарната районна комисия министърът на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов.

" Неслучайно единственото перо за което съумях да се преборя за повече средства е перото за съществени поправки и да бъде закрепена сумата за настоящи поправки ", посочи той.
Регионалният министър към Движение за права и свободи: Моя отговорност е да отстранявам, не ваша
Не съм уволнил никой от управлението на ВиК холдинга. Това съобщи районният министър Гроздан Караджов. Въпросът беше подложен от Ха...
Прочети повече


 

По отношение на довършването на сегашните контракти за настоящ ремонт и поддръжка, той посочи, че в тях е включено и зимното поддържане. Сегашното зимно поддържане е с пролонгация за заплащане и един от периодите изтича през февруари, означи министърът. 

" За главните поправки са ни нужни строителни бумаги ", акцентира той, обяснявайки, че такива поправки може да стартират единствено за обектите, за които са приготвени бумаги.
Министерство на регионалното развитие даде обещание пътят Белица-Загражден да е подготвен до септември
Третокласният път Белица-Загражден да се приключи до септември тази година – за това пое ангажимент министърът на районното раз...
Прочети повече
" Паралелно започваме планиране на нови пътища, само че нямаме право да преминем към поправяне, тъй като нямаме позволение за градеж ", заяви още той.

Министър Караджов означи, че в досегашната процедура са сключвани контракти за съществени поправки, под прикритието на настоящ ремонт и заяви, че за настоящия ремонт Министерство на регионалното развитие планува предефиниране. " Ще предложим текстове с ясно дефиниране къде завършва настоящия и тъкмо от същата точка да стартира главния ремонт ", сподели той.

За незавършените прави, министърът увери, че за тези, които са за главен ремонт, до месец ще бъдат оповестени новите процедури, а там където излезе строително позволение – незабавно ще се афишира процедура по Закона за публичните поръчки (ЗОП). Според него, евентуално до месец май ще текат процедури по Закон за обществените поръчки.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР