Българските пътища са най-смъртоносните в целия ЕС - България е

...
Българските пътища са най-смъртоносните в целия ЕС - България е
Коментари Харесай

Нова агенция по пътна безопасност ще работи за 20% по-малко жертви на ПТП-та

Българските пътища са най-смъртоносните в целия Европейски Съюз - България е преди всичко по брой на жертвите по отношение на броя на популацията. Държавата постоянно потегля на война против " войната по пътищата ", само че дали знае по какъв начин да я завоюва? Нова Държавна организация към Министерския съвет ще следи за сигурността на пътищата и понижаване на броя на жертвите при произшествия. Най-вероятно, отпред на новия държавен орган ще застане Малина Крумова, някогашен зам.-министър на районно развиване, която беше посетител в Сутрешния блок на БНТ1.

По думите на Крумова, Агенцията ще проработи от началото на идната година и тя ще е 12-ти подред орган, който ще се бори за пътната сигурност у нас.
Малина Крумова: Проблемът с злополуките по пътищата е систематичен - той включва детайлите лидер и държание, положение на автомобилния парк, пътища, реакция при ПТП, лекарска и долекарска помощ. Всеки от тези държавни органи има обособени функционалности в границите на неговите пълномощия. Новата организация ще се грижи за координацията сред всички тях и също по този начин ще има аналитични функционалности. Целта беше да се сътвори еластичен орган, който може да реагира на провокациите и да бъде непрекъснат сътрудник на обществото.
Крумова е безапелационна, че новата държавна организация ще може да реализира действителни резултати в намаляването броя на жертвите по пътищата.
Малина Крумова: Считам че в границите на една година може да намалее с 20% броят на жертвите по пътищата - доста старания към този момент са положени, има призната тактика, която реализира известно понижаване, само че то не е задоволително. Една от главните аргументи да няма значителен резултат е точно неналичието на съгласуваност и следене на дейностите.
Вижте целия диалог с Малина Крумова във видеото!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР