Българските оръжейни компании Арсенал, ВМЗ, Аркус, Дунарит и Терем са

...
Българските оръжейни компании Арсенал, ВМЗ, Аркус, Дунарит и Терем са
Коментари Харесай

"Арсенал", ВМЗ, "Аркус", "Дунарит" и "Терем" в контрасанкциите на Русия

Българските оръжейни компании " Арсенал ", ВМЗ, " Аркус ", " Дунарит " и " Терем " са в контрасанкциите на Русия, наложени в областта на военнотехническото съдействие.

Руското държавно управление забрани транзакциите в региона на военнотехническото съдействие (ВТС) със 74 организации от „ вражески " страни като ответни наказания.

" Правителството утвърди лист на задграничните компании, които попадат под наказания в региона на военнотехническото съдействие. В листата са 74 организации от България, Англия, Германия, Канада, Литва, Словакия, Полша, Чехия, Черна гора, Естония и Съединени американски щати. С компании от този лист са неразрешени покупко-продажбите в региона на военнотехническото съдействие ", се показва още в известието на съветското държавно управление.

Отбелязва се, че съответната резолюция е подписана на 5 ноември, този документ променя държавния декрет от 11 май 2022 година № 851.

„ Резолюцията е направена в осъществяване на президентския декрет „ За използване на ответни специфични стопански ограничения по отношение на недружелюбните дейности на избрани непознати страни и интернационалните организации. " През май 2022 година, като част от осъществяването на същия декрет, държавното управление утвърди лист на юридическите лица, във връзка с които се ползват специфични стопански ограничения. Той включва повече от 30 организации, множеството от които са някогашните дъщерни сдружения на " Газпром ", оповестява още държавното управление на Руската федерация.

Според резолюцията Федералната работа за военнотехническо съдействие на Русия ще стане виновен орган за изпращане на оферти до съветското държавно управление за изменение на този лист.

Освен това Федералната работа за военнотехническо съдействие ще може да предлага даване на краткотрайни позволения „ за осъществяване на избрани транзакции " с изброени лица и техните дъщерни сдружения.

Списъкът на компаниите, подложени на контрасанкции, включва 21 организации от Германия, 15 от България, 12 от Полша, шест от Словакия, пет от Литва, четири от Чехия, три компании от Обединеното кралство и Черна гора, две от Съединени американски щати и Канада и една организация от Естония.

Пълният лист с български компании, на които Русия постанова контрасанкции:

Арсенал АД / Arsenal JES Co (България).
ВМЗ ЕАД / ВМЗ ЕАД (България).
Бета Корп АД / Бета Корп АД (България).
Arcus Co / Аркус Ко (България).
Дунарит АД / Дунарит Хей Ди (България).
Терем ЕАД / Терем ЕАД (България).
Balkanrous Trading / Балканрус Трейдинг (България).
Балкански ловджия / Balkan Hunter (България).
ЕЛ карт / EL kart (България).
ЕИМ Трейд / ЕИМ Трейд (България).
UMT / UMT (България).
Sage Consultants / Sage Consultants (България).
Hartford international Group LTD / Хартфорд интернационална група LTD (България).
Металика-АБ ЕООД / Metalika-AB EOOD (България).
Емсо / Емко (България).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР