“Българските общности в Украйна са възмутени, че някой насажда лъжливи

...
“Българските общности в Украйна са възмутени, че някой насажда лъжливи
Коментари Харесай

Антоанета Цонева: Последните твърдения на Костадинов за Украйна са чиста пропаганда

“Българските общности в Украйна са възмутени, че някой насажда лъжливи тези от тяхно име. Никой от тях не желае автономност на Южна Бесарабия, както твърди Костадин Костадинов. Твърденията му са безспорна агитация, с която няма да се примиря ”.

Това съобщи депутатът от “Продължаваме промяната-Демократична България ” /ПП-ДБ/ Антоанета Цонева , представена от пресцентъра на партията. Тя описа за пътуването си до Украйна и срещите си с украински българи в самото начало на войната.

Тя опроверга и изказванията на Костадин Костадинов и Таско Ерменков , че в Украйна не се учи български език , като се базира на публична декларация и писмо от представители на българската общественост в нападнатата от Русия страна.

Представителят на “Да, България ” посочи, че София е първата източноевропейска столица след Варшава, посетена от украинския президент Володомир Зеленски . Цонева акцентира, че това е солидно доказателство за действителната помощ, оказвана от страната ни на Украйна.

По думите ѝ има изпращането на муниции за отбраната на независимостта на Украйна е от голямо значение за способността ѝ да се брани от експанзията на Русия.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР