Българските общини получават помощи, като част от помощите, които са

...
Българските общини получават помощи, като част от помощите, които са
Коментари Харесай

Скъпите лампи в София стреснали Кирил Петков

Българските общини получават помощи, като част от помощите, които са за небитовите консуматори . Правителството направи оперативно съвещание и реши, че ще направи работна група, която да изисква какви средства трябват на общините. Това съобщи министър председателят Кирил Петков от трибуната на Народното събрание в отговор на въпрос от депутата на Движение за права и свободи Джейхан Ибрямов за това по какъв начин и по кое време Министерският съвет ще подкрепи.

Като видяло че от едната страна на улицата осветлението коства над 5 000, а същата лампа от другата страна на улицата - 1500 лв., държавното управление се стреснало.
 Кирил Петков се впечатли от уличните лампи с цена от 5 755 лева
Кирил Петков се впечатли от уличните лампи с цена от 5 755 лева

Това оповестява в профила си във Фейсбук

Дали част от общините имат потребност от парите за капиталови разноски, или в действителност са затруднени да заплащат сметките си, недоумява Петков. Властта е подготвена да изслуша и помогне общините, само че би трябвало да са сигурни, че нямат четири пъти по-големи разноски поради непроведени публични поръчки. Държавата няма пари, ние взимаме парите от данъкоплатците и ги преразпределяме, посочи министър председателят.

Когато средствата се преразпределят и се харчат доста повече, държавното управление е доста обезпокоеното, само че никой няма да може да харчи непрозрачни пари , уточни Петков.

250 лв. на мегаватчас са помощите за подкрепяне за високите цени на тока. Кирил Петков не вижда нещо заплашително, в случай че общините са си харчили средствата по по-прозрачен метод, само че към момента нито една община не е пристигнала в Министерския съвет. Вратите са отворени при нас, увери министър председателят.

Темата за високите сметки сложи и Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия. Финансовият министър Асен Василев увери, че обезщетения за общини, учебни заведения и други институции ще има още през февруари. Ако плануванаъа отплата не им стига, в Министерски съвет има работна група, към която могат да де извърнат за помощ.

Държавата се връща на мястото си , удовлетворен бе аленият народен представител. Това е явен знак, че това държавно управление работи в добра посока, счита още той.
 Без обезщетения за ток за общини, учебни заведения и църкви
Без обезщетения за ток за общини, учебни заведения и църкви

В комисия отхвърлиха предлагането на ГЕРБ, оставиха тематиката за дебат сред първо и второ четене на бюджета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР