Българските национални отбори по волейбол за мъже и жени ще

...
Българските национални отбори по волейбол за мъже и жени ще
Коментари Харесай

България остава във волейболната Лига на нациите при мъжете и жените и през 2025 година

Българските национални тимове по волейбол за мъже и дами ще вземат участие сигурно в идващите две издания на шампионата Лига на нациите, стана ясно през днешния ден, откакто от Международната волейболна федерация (FIVB) оповестиха измененията във формата на конкуренцията.

От 2025 година в надпреварата към този момент ще вземат участие по 18 тима (при всеки пол), което значи, че в края на сезон 2024 няма да има изпадащи. За идната акция групата ще бъде допълнена от спечелилия в шампионата Challenger Cup и най-предно класираната страна в международната класация, която към момента не е участник в Лигата на нациите.

Въпреки че шампионатът ще бъде с повишен брой участници от 2025 година, броят на срещите за всеки отбор остава по 12. Според новата конструкция на програмата ще има 3 групи по 6 тима, вместо сегашните две групи по осем.



Друга значима смяна в регламента е въвеждането на едноседмична отмора, която ще пристигна след изиграването на втората седмица от мачовете при мъжете. Състезателните седмици остават три, като те ще се играят на три разнообразни местоположения, а броят на дните, в които ще се организират дуели ще бъде понижен от шест на пет.

Най-същественото в измененията на FIVB е, че от 2025 година ще изпада последният в крайното нареждане на Лигата на нациите и на неговото място ще влиза най-високопоставеният в международната класация. Това на процедура поставя завършек на разделянето сред тимовете в конкуренцията, което досега гарантираше присъединяване във всяко едно нейно издание на сформира като Аржентина, Бразилия, Франция, Германия, Иран, Италия, Япония, Полша, Сърбия и Съединени американски щати, до момента в който тимове като България бяха принудени да се борят за своето оцеляване всяка година.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР