Българските национални отбори по естетическа групова гимнастика се завърнаха у

...
Българските национални отбори по естетическа групова гимнастика се завърнаха у
Коментари Харесай

Българските националки по естетическа гимнастика се завърнаха у нас след успешното световно първенство в Казахстан

Българските национални тимове по естетическа групова гимнастика се завърнаха у нас след присъединяване си на международното състезание в Алмати, Казахстан, където при дамите страната ни завоюва две сребърни и едно бронзово отличие, до момента в който девойките злато в късата стратегия и също така прибавиха още един бронз.

При кацането си на летище " София " обаче родните състезателки и техният ментор Кристина Ташева се сплотиха към мнението, че завръщането на съветските тимове в интернационалните надпревари в този спорт е оказало съществено политическо въздействие, което се е отразило и на съдийството.



" Появата на Русия за мен беше появяването на мощ в политиката и съдийството, а не на килима и то с забележима разлика. Искрено скърбя, че децата би трябвало да са пострадали от това нещо, само че сме щастливи от сребърния орден. Преборихме втория тим на Русия, а това също е огромен триумф от това, което видяхме като съдийство. Също по този начин вторият ни тим взе бронзов орден, което е голям триумф. При девойките също сме с орден. Не изпълнихме максимума, тъй като съгласно експертите това означаваше нашите тимове да завоюват купите. Медалът и позицията са просто статистика, а думите на хората са истината ", разяснява Ташева пред Българска национална телевизия.

В същото време гимнастичките ни от националния тим споделиха, че са удовлетворени от показаното и разкриха, че съгласно експертите точно българският отбор е заслужавал златните медали.

" Ние отидохме за да си свършим работата по най-хубавия метод и сме щастливи, че и ние, и треньорите сме удовлетворени от показаното ", съобщи една от състезателките Сияна Табакова.

Изпълнихме по допустимо най-хубавия метод нашите композиции. Много хора споделят, че сме най-хубавите и ние се надяваме да е по този начин. Доволни сме, че направихме това, което трябваше ", добави Християна Ковачева.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР