Българските национали по борба се наредиха на 13-а позиция в

...
Българските национали по борба се наредиха на 13-а позиция в
Коментари Харесай

България се нареди на 13-о място в класирането по медали на европейското първенство по борба в Букурещ

Българските национали по битка се подредиха на 13-а позиция в класирането по медали на приключилото през вчерашния ден европейско състезание в Букурещ, Румъния.

В хода на шампионата родните състезатели завоюваха общо девет оценки - едно сребърно и осем бронзови. Любопитната детайлност е, че в подрежданията и на трите стила нашите представители заеха 5-о място.

Най-добре от всички се показаха състезателките ни при дамите, където пристигна и единственият ни край в румънската столица. Осигури го, която в разногласието за златото обаче отстъпи с 2:7 на състезаващата се под безпристрастен байрак Ирина Курачкина. С бронзови медали пък се окичиха, и.



При класиците на почетната стълбичка се качиха, и, а и изгубиха битките си за бронза в репешажите.

В свободния жанр единствените две оценки за България завоюваха натурализираните състезатели и. За страдание, не съумя да стигне до подиума, губейки в дуела за третото място.



Оттук нататък за българските борци следва да насочат напъните си към е вропейската олимпийска подготовка в Баку, Азербайджан (5-7 април) . Това ще бъде първият късмет за родните състезатели да заслужат мястото си на Игрите в Париж през това лято, а за тези, които не съумеят, последната им опция ще пристигна на с ветовната пресявка в Истанбул, Турция (9-12 май).

Припомняме ви, че дотук България има една извоювана квота за Олимпиадата във френската столица дело на Семен Новиков в класическия жанр до 87 кг. Натурализираният украинец я извоюва по време на международното състезание в Белград предишния септември, на което той завоюва бронзов орден.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР