Българските моряци от кораба „Царевна“ вече са на родна земя.

...
Българските моряци от кораба „Царевна“ вече са на родна земя.
Коментари Харесай

Костадин Костадинов за евакуацията на моряците: Българското правителство меко казано се изложи

Българските моряци от кораба „ Царевна “ към този момент са на родна земя. Но около тяхното прибиране се получи една, меко казано бъркотия, по простата причина, че българското държавно управление за следващ път се изложи. Меко казано се изложи, в действителност то за следващ път се провали. Това сподели в свое изказване във фейсбук водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов. „ Ние от „ Възраждане “ започнахме да настояваме за дейни дейности за предприемане на освобождението на българските моряци още от февруари месец, директно откакто стартира войната на 24 февруари. В последна сметка обаче, както е добре известно, българските моряци се прибраха в България без безусловно никакво подпомагане от страна на България, като се изключи едно – най-сетне българското държавно управление най-малко за едно нещо послуша „ Възраждане “ и съветът, който ние дадохме, и изпрати българския държавен аероплан да ги прибере “, добави Костадинов.

Няма да приказвам в този момент за многочислените неистини, които бяха изречени от министър-председателя, тъй като ме е гнус да приказвам за това, съобщи Костадинов. „ Много ме досрамя – на 13 април българските моряци бяха избавени от 45-дневния украински плен, на 16-ти април българското държавно управление за признателност затвори своите пристанища за съветски кораби. Няма какво да разясня “, безапелационен е водачът на „ Възраждане “.

Костадинов описа, че с него са се свързали българи, участващи в донбаското опълчение, които са му предложили да оказват помощ за евакуирането на българските моряци. „ Истината е, че наши сънародници, българи от Донбас, от Донецк, които вземат участие в донбаското опълчение се пробваха със лични сили да изтеглят българския екипаж. И в последна сметка те съумяха – Донецката национална република и силите на Руската федерация бяха тези, които съумяха да изтеглят българския екипаж “, добави Костадинов.

Той благодари на Донецката национална република и на Руската федерация, за това, което са създали и са посочили образно кой е положителният и кой е неприятният в този спор. „ Много е мъчно, това е въпреки всичко война. Но в този съответен случай ние видяхме кой отбрани българите и кой направи всичко належащо, с цел да не ги отбрани “, в умозаключение сподели Костадинов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР