Българските моряци от кораба Царевна“ вече са на родна земя

...
Българските моряци от кораба Царевна“ вече са на родна земя
Коментари Харесай

Моряците от „Царевна“ се върнаха живи и здрави у нас. Благодаря на руската страна, че ни изведе оттам, казва един от тях

Българските моряци от кораба „ Царевна “ към този момент са на родна земя и бяха посрещнати от фамилиите си. На летището във Варна отидоха и министър председателят Кирил Петков с външния министър Теодора Генчовска, с цел да си припишат заслуги, каквито те нямат.

„ Добрата вест за цяла България е, че моряците са тук “, съобщи Петков и благодари на Министерството на външните работи и всички институции, които са взели участие във евакуацията им. Сега обаче фокусът бил върху идващия транспортен съд.

Теодора Генчовска се изнанада от информацията, че българските институции не са помогнали при спасяването на моряците. По думите ѝ координацията в България била доста тясна. „ Изцяло проведена интервенция от държавното управление на България “, съобщи Генчовска.

Българските моряци обаче не пожелаха да застанат до представителите на държавното управление и премиера. Според Петков имало два опита за кулоар за извеждане на моряците, а като се приказва за връзка, една от дамите, която говорила по новините, персонално говорила със брачна половинка си през неговия телефон.

Генчовска добави, че от кораба „ Рожен “ има евакуирани 6 индивида и помоли медиите да не популяризират дезинформация. Тя добави, че връзка с ДНР не е имало. Петков добави, че моряците са слезнали сами от кораба, а по-късно връзката е ставала благодарение на службите.

Моряците от ствоя страна допълниха, че милиция на непризнатата ДНР и съветските военни са ги ескортирали, а от кораба са слезли сами. „ Благодаря на съветската страна, че ни изведе оттова. Лично желая да им благодаря. Взехме нещата в свои ръце в един миг и трябваше да създадем крачката “, съобщи един от моряците на въпрос за изказванията на съпругите, че от българска страна не е имало реакция.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР