Българските моряци от кораба Царевна, който е блокиран повече от

...
Българските моряци от кораба Царевна, който е блокиран повече от
Коментари Харесай

Моряците от Царевна ще се приберат в България най-късно до Великден |

Българските моряци от кораба " Царевна ", който е блокиран повече от месец и половина в пристанището на Мариупол, би трябвало да се приберат вкъщи най-късно до Великден, оповестиха от компанията - притежател на плавателния съд.

На брифинг на компанията днес стана ясно, че операцията по евакуация на екипажа, която е почнала преди три седмици, е била секретна, по тази причина и информацията е била филтрирана и спестявана на моряците, а оттова идва и разминаването във обстоятелствата, оповестява БНР.

От компанията-собственик настояват, че един от членовете на екипажа не е могъл да издържи душевен на напрежението и е решил самичък да напусне кораба, след което открива контакт с " армията " на така наречен " Донецката национална република ", а по-късно е препоръчано и на останалите моряци да се изтеглят. На борда по лично предпочитание остават 5 индивида.

" Във всеки един миг имат алтернатива, в случай че пожелаят, да бъдат евакуирани. Постоянно сме по отношение на тях. За момента нямаме снабдителен проблем в обозримо бъдеще. Пет индивида са въпреки всичко, оправят се. Чуват се с роднините си ", съобщи пред БНР корабният управител Даниел Стефанов. 

Евакуацията на настанените в хотел моряци се реализира благодарение на българската страна и Министерството на външните работи.

" В момента във Външно министерство се създават най-малко три други възможности. Очакваме да ги проверим допустимо най-скоро. Реалистично е да не може да стане до два-три дни. За Великден са тука! В момента се прецизират с Руската федерация, тъй като евентуално ще мине през Руската федерация евакуацията. Там е най-безопасно за нашите моряци. Ще гледаме оптимално бързо и безвредно да ги докараме до тук ", сподели още Стефанов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР