Българските моряци, които бяха задържани в Черно море край Румъния

...
Българските моряци, които бяха задържани в Черно море край Румъния
Коментари Харесай

Капитаните на задържаните в Румъния кораби поискаха оставката на шефа на ИАРА

Българските моряци, които бяха арестувани в Черно море край Румъния за незаконен улов, към този момент са у нас. В Констанца обаче остават трите риболовен кораба. А от съдружие " Черноморски изгрев " желаеха оставката на шефа на организацията по риболовство, заяви .

" Имаше общоевропейса инспекция на риболовни кораби с представители на българската и румънската ИАРА. Имаше и гранични служители на реда от Румъния, които ни стопираха за инспекция. Установиха, че имаме улов на калкан и акула. Казаха, че акулата е непозволено хваната, тъй като румънците имали възбрана. По европейските регламенти, по които се ръководим, ние знаем, че нямаме възбрана за акулата, а имаме квота за улова ѝ ".  Това описа Красимир Петров, капитан на един от арестуваните кораби.

" Все още нямаме наложени наказания. Имаше разпити до 5 часа сутринта. Накрая юристът, който ме представляваше, даде най-лошия сюжет. Той сподели, че оптималната санкция за осъществените от мен нарушавания може да бъде към 100 хиляди лв. ", акцентира той. 

" Голям проблем ще бъде освобождението на корабите. От тях зависи прехраната на 10 фамилии ", съобщи ръководителят на УС на риболовно съдружие " Черноморски изгрев " Емил Милев.

" Това не е казус. Занимавала съм се с сходен проблем като представител в Екологичен потенциал. Тогава още веднъж имаше задържан български кора и беше спретнат екипажът му. Смятам, че българската дипломация ще свърши своята работа. Трябва по-сериозен напън и упоритост от нейна страна и да бъдат сложени доста ясно и изрично българските ползи пред румънските управляващи ", безапелационна е вицепрезидентът Илияна Йотова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР