Българските лозари и винопроизводители пазят традициите и дават пример, че

...
Българските лозари и винопроизводители пазят традициите и дават пример, че
Коментари Харесай

Радев: Съхранените традиции, трудолюбието и сплотеността дават надежда, че България може да има достойно бъдеще

Българските лозари и винопроизводители пазят традициите и дават образец, че с усърдие, единодушие и непримиримост страната ни може да се развива и да има почтено бъдеще. Това съобщи президентът Румен Радев в село Устина, област Пловдив, където беше по случай Деня на лозаря и св. Трифон Зарезан.

Държавният глава приветства гостите и жителите на родопското село Устина, богато на антична история и обичаи, и напомни повелята, че виното е искрата на живота.

„ Затова и през днешния ден се обръщаме с вяра към възраждането на природата. Днес учим децата си на усърдие и респект към земята “, уточни Румен Радев. По думите му крепко заложената в българина респект към труда, земята и виното проличава и по това, че измежду най-ценните и изящни съкровища, открити по нашите земи, са съдовете за вино.

Качеството на българското вино, одобрените имена и професионализма на българските производители са известни надалеч от рамките на България, съобщи още президентът. Румен Радев акцентира, че в изискванията на огромна конкуренция родните лозари и винопроизводители се нуждаят от поддръжка и ги увери, че сега страната прави всичко допустимо те да усещат тази поддръжка.

„ В краища като този, с невероятна природа в полите на Родопите, където се пресичат пътищата на антични култури и цивилизации, има невероятни предпоставки за развиване на винения туризъм и този капацитет би трябвало да продължи да се развива “, съобщи още президентът.

Президентът Радев се включи в обичайното шествие до лозовите масиви на селото, където взе участие в ритуала по освещаване и зарязване на лозята. В центъра на село Устина президентът откри тържествената стратегия за празника и отличи спечелилите в състезанието „ Най-добро домашно вино “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР