Българските клубни отбори са с положителен баланс при трансферите на

...
Българските клубни отбори са с положителен баланс при трансферите на
Коментари Харесай

29 милиона евро са спечелили родните клубове от трансфери в последните 5 години

Българските клубни тимове са с позитивен баланс при прехвърляния те на футболисти от 2017 година насам. Това демонстрира 372-рият седмичен разбор на Футболната обсерватория, която е основана в Швейцария и се занимава със статистически данни.

Според нея от месец юли 2017 година футболните тимове в България са продали футболисти за общо 61 милиона евро и са купили играчи за 32 милиона от европейската валута. Така клубовете ни са с позитивен баланс и обща облага от 29 милиона евро за тези близо 5 години. Това ни подсигурява място в средата на изследваните 40 футболни шампионати по света.

Логично най-вече пари се въртят в Англия, като там клубовете са похарчили за входящи прехвърляния 6,922 милиарда евро за 5 години. Те са продали играчи 2,572 милиарда евро, само че са с негативен баланс от 4,350 милиарда евро. На второ място е Италия с негативен баланс от 910 милиона евро, а трети е Китай - с  минус 433 милиона евро.

На другия полюс е Португалия, като локалните клубове там главно продават и са на обща облага от 1,147 милиарда евро. Веднага по-късно е Бразилия, където клубовете са с позитивен баланс от 1,021 милиарда евро, а по-късно са клубовете от Нидерландия, спечелили 742 милиарда евро.

От Топ 5 на шампионатите с позитивен баланс е Лига 1 във Франция - с 690 милиона евро, до момента в който испанската Ла Лига е с минус 295 милиона евро, а немската Бундеслига - с минус 90 милиона евро.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР