Българските животновъди ще получат 22 млн. лв. държавна помощ, обяви

...
Българските животновъди ще получат 22 млн. лв. държавна помощ, обяви
Коментари Харесай

ДФ „Земеделие“ гласува ставките за помощите за животновъди

Българските животновъди ще получат 22 млн. лева държавна помощ, разгласи министърът на земеделието Десислава Танева  Десислава Танева Десислава Танева е родена на 9 юни 1972 година в град Сливен. През 1990 година приключва ПМГ "Добри. Конкретните ставки за другите типове животни са разисквани на среща с браншовите организации през вчерашния ден следобяд и ще бъдат гласувани на идното през днешния ден съвещание на Управителния съвет на държавен фонд „ Земеделие “, съобщи БНР.

Фермерите ще получат пари по схемата „ де минимис “ за изхранване на животните си. По 40 лева на глава животно ще получават стопаните на до 50 млечни крави, за над 50-ото възможно за подкрепяне животно, размерът на заплащанията ще бъде 20 лева Също 20 лева е размерът на ставката за месодайните крави и тези в планинските региони.

Подпомагането за биволите тази година е в размер на 40 лева за животно до 50-ото възможно, а над 50-ото ставката е 20 лева По 15 лева на глава ще се получава за овце-майки и кози майки под селекционен надзор, като това е сумата за първите 200 животни, а над 201-вото възможно животно, ставката ще бъде 10 лева

Таванът за приемане на подпомагането по схемата „ де минимис “ е 25 000 евро за три поредни данъчни години, напомнят от агроведомството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР