Българските избиратели не трябва да се притесняват за сигурността си

...
Българските избиратели не трябва да се притесняват за сигурността си
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Сигурността на вота е гарантирана

Българските гласоподаватели не би трябвало да се тормозят за сигурността си по време на вота, съобщи служебният министър председател Гълъб Донев. Той разяснява поредицата от сигнали за взривни устройства в учебни заведения в цялата страна. По думите му това са хибридни закани и надали целят събаряне на изборната интензивност. Донев подсети, че всички изборни секции ще бъдат охранявани от чиновници на Министерство на вътрешните работи, пространствата ще бъдат тествани и запечатани 24 часа преди началото на изборния ден.

„ В деня на самия избор органите на Министерство на вътрешните работи ще реализират защита на съответните секционни изборни комисии, тъй че българските гласоподаватели не би трябвало да се тормозят за сигурността си по време на вота “, увери министър председателят.

„ Правителството, според написаното законодателство и организационно-технически ограничения, които подхваща, с цел да подкрепи Централната изборна комисия при провеждането на изборите на 2 април, е изцяло готово. Сигурността на вота на българските гласоподаватели е изцяло обезпечена “, разяснява Гълъб Донев. Той добави, че България работи с партньорските служби от други страни.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР