Българските избиратели не трябва да се оставят да бъдат плашени,

...
Българските избиратели не трябва да се оставят да бъдат плашени,
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Не е страшно да се гласува

Българските гласоподаватели не би трябвало да се оставят да бъдат плашени, а да упражнят главното си демократично право на избор. Това бе главното обръщение на служебния министър-председател Гълъб Донев на последното преди предварителните избори постоянно държавно съвещание.

" Служебното държавно управление постави големи старания идните избори да бъдат свободни, почтени и добре проведени - макар неяснотите и слабостите след небрежно гласуваните от предходния парламент промени в изборното законодателство. Умората от честните избори в последните години не анулира значимия факт, че да гласуваш е израз на главно политическо право. Независимо по какъв начин се пробват да ви сплашват - с машините, с видеонаблюдението, с бомбените закани по имейл, не е ужасно да се гласоподава ", обърна се към нацията той чрез камерите на медиите.

И акцентира - страшното ще бъде да пропуснем опцията да излъчим " почтени хора, които ще ни съставляват ".

Донев изрази схващане към това, че някои хора към този момент са се уморили от следващите избори, както и тези, които щели да бъдат стимулирани в избора си от страстите. " Знаем обаче, че когато доминира резултатът на страстите, се стига до недостатък на избора ", съобщи министър председателят.

" Тези, които не гласоподават, също избират. Когато не гласувате, още веднъж участвате във образуването на крайния резултат. Не продавайте гласа си и не се отнасяйте с равнодушие към явлението платен избор. Това е предизвестена кражба. Политиците, които купуват гласа ви през днешния ден, на следващия ден ще откраднат от правото ви на по-добър живот ", продължи с посланията Донев.

Вотът за парламент не е хазартна игра, като нямало по-важно занятие през идната неделя от директното присъединяване в изборите за парламент.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР