Българските институции в лицето на парламента, правителството и президента обединяват

...
Българските институции в лицето на парламента, правителството и президента обединяват
Коментари Харесай

Румен Радев запозна Таяни с най-важните приоритети за България като председател на Съвета

Българските институции в лицето на Народното събрание, държавното управление и президента сплотяват напъните си за сполучливото осъществяване на председателството на Съвета на Европейския съюз. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни и ръководители и представители на политическите групи в Екологичен потенциал, оповестиха от прессекретариата на президента.
 
Държавният глава добави, че жителите на България са едни от най-силните последователи и бранители на единството на Европейски Съюз .
 
Като ръководител на Съвета България няма да преследва свои тесни национални ползи , а ще бъде сътрудник и медиатор при разрешаването на наболелите провокации пред общността, акцентира Румен Радев. По думите на президента идното председателство е и късмет за страната ни да усили доверието в работата на българските институции в дълготраен проект.

 Президентът Румен Радев и ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни БГНЕС
Президентът срещна ръководителя на Екологичен потенциал с най-важните цели за България като ръководител на Съвета, измежду които е европейската интеграция на страните от Западните Балкани.
 
" България добре знае цената на мира на Балканите . Ще използваме целия си насъбран опит като член на Европейския съюз, с цел да работим за непоклатимост и интеграция на Западните Балкани , тъй като Европейският съюз има интерес от сигурността и просперитета на нашия район ", сподели още Румен Радев.
 
Президентът бе безапелационен, че България е подготвена да поддържа всяка обособена страна, която се стреми към участие в Европейски Съюз , в процеса на реформиране и осъществяване на критериите за участие.
 
Като първостепенна задача на Европейски Съюз на Балканите президентът открои подобряването на свързаността.
 
" Западните Балкани са напълно заобиколени от страни членки на Европейския съюз. Трябва да работим за подобряването на връзките по оста " Изток - Запад ", като изградим транспортни, енергийни, стопански и цифрови коридори ", съобщи още президентът.
 
На срещата бе доказана готовността на страната ни да се причисли към Шенгенското пространство . Президентът още веднъж акцентира, че България не приема прибавянето на нови неписани и политически критерии, откакто страната ни е покрила всички условията на Шенген още през 2011 година.
 Президентът Румен Радев и ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни БГНЕС
Кохезионната политика е от основно значение освен за България и Източна Европа , само че и за Европейски Съюз, предвид на устрема за построяването на мощен и постоянен Съюза, в който всички страни членки могат дейно да вземат участие в общите политики, уточни още Румен Радев.
 
Като едно от огромните п редизвикателства пред Европейски Съюз българският президент открои миграционната рецесия и прикани политиката на " отворени порти " на Европейски Съюз за мигрантите да бъде сменена с поддръжка за напъните на страните от Африка и Близкия Изток да подобрят изискванията за живот и развиване на своите жители.
 
Председателят Антонио Таяни от своя страна изрази убеденост, че Екологичен потенциал и България споделят общи значими цели от европейския дневен ред в подтекста на идното председателство.
 
" Миграцията, тероризмът и икономическият напредък са сред най-важните тематики за Европейски Съюз . Приоритет за нас е да работим за съставянето на идващия европейски бюджет, като понижаваме младежката безработица в страните членки. Ако желаеме ефикасни решения против миграцията, би трябвало да създадем и дейна европейска външна политика, както и интегрирани отбранителни благоприятни условия ", съобщи ръководителят на Екологичен потенциал.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР