Българските институции са виновни за дадената оценка по Магнитски“. Няма

...
Българските институции са виновни за дадената оценка по Магнитски“. Няма
Коментари Харесай

Дончев: Българските институции са виновни за дадената оценка по „Магнитски“

Българските институции са отговорни за дадената оценка по „ Магнитски “. Няма да встъпвам кой кого е наклеветил. Не мисля, че Горанов е бил предизвестен, че е в този лист. Лидерът на ГЕРБ сигурно знаеше. Аз научих в 17 ч., че Горанов е в листата „ Магнитски “. Това съобщи пред бТВ Томислав Дончев от ГЕРБ, представен от БГНЕС.

Питайте издателя за елементи по случая с Владислав Горанов. Хубаво е да се ревизира един път, дваж, три пъти. Има по-дълбок прочит. От 15 година не съм спрял да преподавам. Имам студент, който не се оправя добре, в случай че всички му повтарят по какъв начин се оправя неприятно непрестанно, той няма да има късмет да се поправи, тормозя се, че с България има заплаха да се случи същото. Повече от десетилетие получаваме отчет, който ни упреква в нещо, един лист „ Магнитски “, втори лист и така нататък Всички са споделили, че сме зле. Другият вид, се надявам да се случи и да си дадем сметка, че е мъчително да посочваме кое е сбъркано, още по-сбъркано е някой извън да ни споделя кой е прав и кой е крив. Не би трябвало някой извън да ни показва това, а ние като общество и институции би трябвало да се научим да го вършим тук в България.

Попитан дали евентуално е бил неуместен Владислав Горанов, Дончев отговори, че в годините обратно са се разделяли с хората, които са постъпвали в прорез със симпатизантите или с обществото, случвало се е да сме се разделяли и с хора без потвърдени нарушавания даже. За разлика от административната работа, в политическия живот за една фигура е значимо доверието и когато има даже цепнатина в доверието, се постанова да се разделиш с него, това се случва тогава, кой какво е нашепвал в ъгъла, това е несвоевременно, добави Дончев.

Ако някой във връзка с някоя фигура има подозрение, в реда на нещата е българските институции да си свършат работата, акцентира Дончев.

За механизма за надзор на основния прокурор, Дончев уточни, че „ да чакат, че един текст ще бъде импортиран по Коледа и ще получи правно съществуване месец по-късно по бързата процедура, е неуместно “. Смисълът на текста за основаването на механизъм за надзор на основния прокурор е в вярната посока. Вчера Крум Зарков сподели, че ще продължат да работят по текста, разяснява още Дончев.

Един кабинет работещ в къси хоризонти не може да захване нищо значително и нищо не може да направи. Партиите до момента не създават нищо градивно. Опитахме всичко. Есента опитахме да търсим съгласуемост с партиите, които имат идеологически близки политики. Не се получи, по-късно опитахме с кабинет непартиен, с опит да успокоим партийните пристрастености, не се получи. Не знам друга допустима технология. Третата допустима технология е държавно управление на малцинството. Мисля, че ние не можем да избягаме, би трябвало да опитаме една от трите технологии. Но това, което зависи от нас е да опитаме България да има рационално отговорно работещо държавно управление, добави още Дончев.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР