Българските институции са в контакт с Христо Грозев още преди

...
Българските институции са в контакт с Христо Грозев още преди
Коментари Харесай

Дондуков 2: Взети са мерки за сигурността на Христо Грозев

Българските институции са в контакт с Христо Грозев още преди медийните изявления по тематиката и са подхванати ограничения за гарантиране на неговата сигурност, в това число посредством съдействие с партньорските служби. Това обявиха от прессекретариата на президента в отговор на питане на Българска телеграфна агенция по отношение на случая с журналиста. В реакцията от " Дондуков " 2 се акцентира, че президентът следи обстановката.

По-рано през днешния ден в първи изказвания за Нова телевизия и bTV след новината за оповестяването му за търсене от Русия самият Грозев заяви, че се опасява за живота и сигурността си. Той показа, че досега три европейски страни са му предложили помощ и протекция, само че българските управляващи към момента не са се свързали с него, което Грозев дефинира като неуместно. Все още няма изясненост каква е повода за включването му в листата на търсени от съветското ФСБ, добави журналистът от интернационалния проверяващ уебсайт " Белингкат "

В известието на съветското Министерство на вътрешните работи се показва, че Грозев се търси за нарушение на член от Наказателния кодекс на Руската федерация. Русия е оповестила " Белингкат " за средство за всеобща информация " задграничен сътрудник ", а активността ѝ е оповестена за " нежелана " от съветската основна прокуратура.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР