Българските институции проверяват информацията, излязла в няколко турски телевизии, че

...
Българските институции проверяват информацията, излязла в няколко турски телевизии, че
Коментари Харесай

Държавата проверява евентуален бежански натиск по границата с Турция

Българските институции ревизират информацията, излязла в няколко турски малките екрани, че сирийски бежанци се насочат към границите на Република Турция с България и Гърция.
Потърсихме за повече детайлности пресцентъра на Гранична полиция, откъдето ни обясниха, че текат инспекции.
Припомняме, че по-рано кореспондентът на осведоми за разнообразни известия в турските малките екрани CNN Turk, A Haber, Haber Turk, Kanalturk и TGRT, че сирийски бежанци са тръгнали към граничния с България и Гърция Одрин. Сирийските жители идват в града с рейсове и таксита от Истанбул, след което се насочват към граничните пунктове с Гърция и България. Турските медии последно оповестиха за група от 100 сирийски бежанци, които са пристигнали на граничния пункт с България " Капъкуле ". Една група от към 200 сирийски бежанци, се е върнала, тъй като схванала, че в действителност ще влезе към в Европейски Съюз не през Гърция, а през България.
В коментар от пресцентъра на Министерски съвет прецизираха, че информацията ще бъде разисквана на днешното изключително съвещание на кабинета, обвързвано ковид.
изпрати питане до Българското външно министерство дали по линия на съдействието на Европейски Съюз с Турция, София е осведомена за вероятно по-голямо скупчване на бежанци по границата с България. От Министерство на външните работи бяха сбити, че контролът по границите е в пълномощията на Вътрешното ведомство.
Следим тематиката в развиване. Повече детайлности може да прочетете в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР