Българските хотелиери нямат право да връщат туристите на обявилия фалит

...
Българските хотелиери нямат право да връщат туристите на обявилия фалит
Коментари Харесай

Застрахователи ще платят на българските хотели за туристите на Томас Кук

Българските хотелиери нямат право да връщат туристите на обявилия банкрут английски туроператор " Томас Кук ", платили за почивката си у нас. Те ще получат парите си за настанените негови клиенти след 23 септември от застрахователите на най-стария туроператор, сподели министърът на туризма Николина Ангелкова на конференция в сряда.

Към момента в курортите " Слънчев бряг ", " Златни пясъци ", " Св. св. Константин и Елена " и " Дюни " има близо 6000 туристи на " Томас Кук " с нощувки до 13 октомври. От тях 10 на 100 са британци, а останалите германци, холандци, скандинавци и поляци.

Представителят на " Томас Кук " за България - " Астрал Холидейз ", предизвести, че част от хотелите, които не са получили заплащанията си от " Томас Кук ", отхвърлят да настаняват туристи.

По тази причина Министерството на туризма е изпратило мобилни екипи, които да спомагат при нужда. Опциите за клиентите на " Томас Кук " са да си изкарат почивката у нас в хотел или да се приберат вкъщи, в случай че имат предпочитание, изясни Ангелкова.

Освен основания спешен щаб в Министерството на туризма за решаването на казуса, следва стартирането на парещ телефон, който ще работи 24-часа в денонощието, сподели министърът на туризма. Тя дефинира обстановката като " извънредно тревожна и тежка за страната ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР