Българските хотели в Слънчев бряг изплащат 12 милиона лева годишно

...
Българските хотели в Слънчев бряг изплащат 12 милиона лева годишно
Коментари Харесай

Защо Слънчев бряг плаща грешни 12 млн. лв. на година?

Българските хотели в Слънчев бряг изплащат 12 милиона лв. годишно в обезщетения на туристи, които не могат да почиват от противозаконен звук, разгласи Валери Симеонов.

"В същото време, от всички концесии на плажове, българският държавен бюджет печели 8 милиона лв. годишно - цялостен парадокс ", добави той в поредна обява във Facebook, с която да изясни изгодата от своята среднощна акция "Тишина " из нощни заведения в курорта.

"Както споделиха експертите от сектора, Слънчев бряг не се популяризира като дестинация за празненство туризъм - в противен случай, той се популяризира като курорт за фамилен туризъм. Статистиката на хотелиерите го удостоверява - единствено 5-10% от всички туристи са младежи, пристигнали само за купона. Те имат своето място в туристическия микс, само че това не би трябвало да става за сметка на останалите 90%, пристигнали да почиват на прелестните плажове на Черно море ", добави вицепремиерът.

Симеонов посочи, че цитира информация от шефа на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов, който през вчерашния ден съобщи, че хотелиерите в курорта връщат приблизително по 6 млн. евро годишно като обезщетения на туристи след недоволства поради мощния звук.

"Хотелиерите търпят обилни загуби, в резултат на шума, които остават за тяхна сметка. Туроператорът изпраща недоволството от екскурзианта непосредствено, след което удържа платената отплата от бъдещите разплащания. Хотелът има и спомагателни загуби вследствие понижаване на договорната цена за идващия сезон, заради "шум ". И това не е за сметка на "неработещите институции ", общината или компаниите продаващи звук ", съобщи Драганов пред БНР.

Вчера Валери Симеонов разгласи, че даже в известния със своя нощен живот испански курорт Ибиса е въведено ново ограничаване на звука. Допустимият звук е понижен на 65 от 85 децибела и на клубовете са дадени 6 месеца да се приспособяват. Освен това полицията ще може да запечатва и конфискува музикалните уредби. Повишават се санкциите за нарушавания - от 15 - 300 000 евро на 30 000 - 300 000 евро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР