Българските хардкор лидери Last Hope ще имат специални гости за

...
Българските хардкор лидери Last Hope ще имат специални гости за
Коментари Харесай

Expectations, Redound и Пустота ще свирят с Last Hope в „Метъл Фабрика“ на 9 юли

Българските хардкор водачи Last Hope ще имат специфични посетители за шоуто си на 9 юли в София. Това са Expectations, Redound и новата тайфа Пустота .

Концертът на четирите банди ще е на сцената навън на „ Метъл Фабрика “ на 9 юли, където преди година Last Hope направиха сполучливо запаметяващо се шоу и в този момент се завръщат на драго сърце. Вратите отварят в 18.30, а билети Ранно Пиле на цена 15лв може да намерите онлайн тук: и на каса в магазини На Тъмно!

Expectations

Без да им спестяваме комплиментите, ще кажем, че Expectations са една от бандите-явление в родната хардкор сцена, с каквито тя може да се похвали. Фронтменът и групата му са от тези експресивни актьори, които не се плъзгат по повърхността, а обичат да задълбават в нещата. Техният пост-хардкор не просто следва международни мостри, а търси, закача опита и по този начин обликът в огледалото на Expectations е достоверен, същински и мъчително откровен. През 2021г. бандата отбелязва 11 дейни години на сцена, през което време е изнесла над 150 концерта в България и Европа и е издала три дългосвирещи албума и едно EP.



Redound

Знаете кои са Redound, нали!? Естествено, че знаете - репутацията на Redound върви преди тях. След има-няма две години нахаканата бийтдаун хардкор тайфа ще удари 20 години от съществуването си, а толкоз години на сцената са си тип „ застраховка живот “ в тази игра. Не смейте да им казвате, че до момента не сте били в някои от мелетата пред сцената, които се оформят, когато те забиват. Концертите им у нас, във всички прилежащи нам страни, както и представянията им на лайвове и фестивали в западна Европа, дружно с трите им дългосвирещи албума и няколкото сплита и метода, по който са случени те, са тъкмо това, което прави една тайфа почтена за почитание. Тази есен групата ще издаде четвъртия си албум, озаглавен Thru Adversity. Две части от него към този момент могат да се слушат по стрийминг платформите, а точно „ Servant “ и „ Смазвай “. „ Смазвай “, която е с рапъра Жлъч и се  появи в края на предходната година като първи сингъл от идния нов албум, е с видео клип. Само гледайте този клип: 



и няма да имате повече въпроси. А в този момент си представете тази брутална колаборация онлайн... Честито! Ще гледате Redound, чиято последна изява онлайн беше в края на 2019г., а от горната страна на това Жлъч ще излезе с тях като специфичен посетител, с цел да изпълнят дружно „ Смазвай “ за първи път онлайн.



Четвъртата група е Пустота, за която ни е обявено, че свири прочувствен хардкор / скриймо. Създадена в тегавата тишина на актуалната година, групата е подготвена да раздере мрака с прочувствено експлоадиране на първия си същински концерт. Но това действително ще е третото излизане на момчетата пред аудитория, като предните две са секрети лайвове на секрети местоположения. Ако въпреки всичко сте измежду тези, които са участвали на тях, тогава знаете по какъв начин една тайфа може „ да опитоми по-тъмните нюанси на прочувствения хардкор “. За протокола, Пустота е формирана от някогашни членове на Expectations, It is good that we never met и Cold hate. За трите месеца откогато ги има, към този момент са в развой на записване на първата си плоча, като се чака тя да излезе до края на годината. Любопитството ни към тази, обгърната в мисетрия нова групировка, се повишава... Но потрайте още малко - остават броени дни!

 

Сцената на Метъл Фабрика е разполажена в двора на Фабрика 126, която се намира на бул. “княгиня Мария Луиза “ 126, като до входа й е спирка “Мария Луиза ” на метрото, спирка на трамваи 11 и 12, тролейбуси номер 1 и 5 и рейсове 77, 82, 26. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР