Българските гвардейци са един от символите на държавността, носители на

...
Българските гвардейци са един от символите на държавността, носители на
Коментари Харесай

Държавният глава: Българските гвардейци са символ на държавност, родолюбие и доблест

Българските гвардейци са един от знаците на държавността, носители на нашите обичаи и пример за родолюбие и героизъм. Винаги и на всички места те будят удивление и почит към България и към нашия народ. Това съобщи президентът Румен Радев пред младежи от училищен гвардейски отряди, които приветства през днешния ден на „ Дондуков “ 2. Държавният глава посрещна в постройката на президентската институция ученическия гвардейски отряд и младежкия духов оркестър от Професионална гимназия по електротехника и електроника “Константин Фотинов” – Бургас, както и ученическите гвардейски отряди от СУ „ Христо Ботев “ – Айтос, ОУ ”Отец Паисий” – Батак и ЕГ „ Иван Вазов “ – Смолян.

В Гербовата зала капитаните на отрядите връчиха клетвените си обещания на президента и висш главнокомандващ на въоръжените сили на Република България Румен Радев. Инициативата е на съдружие „ Младежки гвардейски отряди”, чиято цел е да възроди патриотичното възприятие в подрастващото потомство, както и да се възпитават децата в дух на любов към българската история и обичаи. Родолюбивото начинание е под патронажа на президента Румен Радев.

Президентът поздрави младежите по случай по случай 6 май, Ден на храбростта и празник на Българската войска и приветства желанието и всеотдайността им да тръгнат по стъпките на Националната гвардейска част. „ От зората на Нова България, във война и мир, Националната гвардейска част се слави с висок дух и безупречна подготовка”, уточни президентът. Той се обърна към учениците от гвардейските отряди да не не помнят, че са избрали пътя на храбрите и им пожела да носят с чест и достолепие гвардейската униформа. „ Пазете знамената чисти и неопетнени. Обичайте България и бъдете за образец във всичко, което вършиме “, сподели президентът Румен Радев пред младежите. В словото си президентът поздрави също и ръководителите, както и всички, които поддържат младите гвардейци.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР