Българските гребци от екипажа Neverest Ocean Row Стефан и Максим

...
Българските гребци от екипажа Neverest Ocean Row Стефан и Максим
Коментари Харесай

Гребците от Neverest Ocean Row пак смениха курса, насочиха съм към Венецуела

Българските гребци от екипажа Neverest Ocean Row Стефан и Максим Иванови отново смениха курса си.
Баща и наследник потеглиха от Португалия преди 56 дни за да гребат 6000 км до Бразилия. По-късно Стефан и Максим трансформираха курса си към Френска Гвиана.

Сега родните гребци реши да продължат експедицията си до Венецуела, поради което ще гребат още 1000 км повече.

“Опитните ни навигатори - океански гребци и морски вълци ни осведомиха, че през последните седмици по този начин наречената Inter Tropical Convergence Zone (Между Тропична Конвергентна Зона) се е преместила много на север (около 10 градуса северна ширина), повличайки на север могъщите югоизточни пасати. Те са уверени, че дружно с мощното и необятно течение Гълфстрийм, което се движи от изток на запад по северния бряг на Южна Америка изискванията ще създадат невероятно за океанска гребна лодка като нашата да доближи Кайен през идващите няколко седмици.

Поради това би трябвало да продължим да се движим на запад. Не планираме да акостираме в прилежащите страни Суринам или Гвиана заради множеството неизвестности свързани с тях. Така че, новия ни проект е да стъпим на земя във Венецуела- като публична последна точка на нашето презокеанско гребане, макар хаоса в който тя се намира, с цел да може то да бъде прието като гребане от континента Европа до континента Южна Америка. Веднага по-късно ще продължим да гребем до прилежащата страна Тринидад и Тобaго, където ще се съберем с членове на фамилията и от където ще изпратим NEVEREST назад към България.

Това ще добави към 6,000-те километра на в началото планувания ни маршрут от Португалия до Бразилия, над още 1,000км, правейки километрите, които ще гребем повече от 7,000.Трябва да съберем още сила, да преразпределим храната и да ловим още риба! Това означа повече удоволствия, повече незнайни и по-голямо задоволство когато приключим нашето премеждие. Духа на борда на NEVEREST продължава да бъде жизнен!”, написаха Стефан и Максим Иванови в профилите си в обществените медии.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР