Българските граждани ще могат да влизат в Турция без задгранични

...
Българските граждани ще могат да влизат в Турция без задгранични
Коментари Харесай

Ще влизаме в Турция само с лична карта

Българските жители ще могат да влизат в Турция без задгранични паспорти, а единствено с персонални карти. Информацията оповестяват турските медии, базирайки се на декрет на президента Реджеп Тайип Ердоган, оповестен в днешния брой на турския държавен вестник.

Според решението българите ще могат да влизат в страната с персонална карта в случаите на директно прекосяване или туристически визити до 90 дни в границите на 180 дни.

От българското Министерство на външните работи потвърдиха информацията пред Money.bg. От министерството прецизираха, че към момента не е якно от коя дата решението на турските управляващи ще влезе в действие.
 Чуждестранните туристи в Турция са се нараснали с над 300%, българите са на второ място
Чуждестранните туристи в Турция са се нараснали с над 300%, българите са на второ място

Данните са за месец май 2022 година

Към момента жителите на Турция би трябвало да имат интернационален паспорт и българска виза за влизане на територията на България.

Наскоро Турция предприе стъпки за пътешестване със Сърбия единствено с персонални карти и от двете страни. На този декор Анкара позволи и на норвежки жители да влизат в страната единствено с персонални карти, само че от Осло не разрешава същото на турските жители, което провокира дискусия в локалните обществени медии.

Основната причина за дейностите на турската страна, свързани с облекчение на влизанията в страната са за увеличение на туристите и приходите от тях.

Това лято задграничните туристи в Турция са се нараснали с над 300%, като българите са на второ място, съгласно данни на Министерството на културата и туризма на страната.

Въпреки увеличението на задграничните туристи, туристическият бранш се насочи към търсене на опция на съветския пазар, който като цяло съставляваше по-голямата част от туристическия поток в страната. Техният брой обаче фрапантно понижа след войната в Украйна.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР