Българските граждани са допускани да влизат в Кипър без изискване

...
Българските граждани са допускани да влизат в Кипър без изискване
Коментари Харесай

Пътувате за Кипър? Не ви трябва PCR тест, няма и карантина

Българските жители са допускани да влизат в Кипър без условие за показване на негативен PCR тест или наложителна карантина, считано от през днешния ден, 24 юни 2021 година, оповестяват от пресцентъра на Външното ни министерство.

По информация на посолството ни в Никозия от през днешния ден изискванията за влизане на български жители в страната са следните:
нужна е онлайн регистрация в електронния портал www.cyprusflightpass.gov.cy; в рамките на 48 часа преди планувания полет за Кипър пътуващият би трябвало да попълни и изпрати на кипърските управляващи наличния в електронния портал www.cyprusflightpass.gov.cy формуляр, в който да са отразени персоналните данни и цялата нужна за влизане в страната информация; да получат отговор от кипърските управляващи на посочения от българските жители електронен адрес за преписка с позволение за влизане в Република Кипър.
Въвежда се в допълнение облекчение за имунизираните пасажери, които няма да бъдат поставяни под карантина даже и да са били в контакт със инфектиран с COVID-19 жител по време на престоя си в Кипър. В този случай те би трябвало да приложат копие от документа си за имунизация към електронния формуляр за регистрация преди влизане в страната.

След идването им в Кипър, тази категория български жители са длъжни да съблюдават съответните настоящи здравни протоколи.

При потребност от подпомагане българските жители в Република Кипър могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Никозия на следните телефонни номера: +357 22 67 27 40; +357 22 67 24 86. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството:
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР