Българските граждани са допускани да влизат в Кипър без изискване

...
Българските граждани са допускани да влизат в Кипър без изискване
Коментари Харесай

Отпада изискването за карантина или PCR тест при влизане на български граждани в Кипър

Българските жители са допускани да влизат в Кипър без условие за показване на негативен PCR тест или наложителна карантина, считано от през днешния ден, 24 юни 2021 г.

По информация на посолството ни в Никозия от през днешния ден изискванията за влизане на български жители в страната са следните:

- нужна е онлайн регистрация в електронния портал www.cyprusflightpass.gov.cy;

- в границите на 48 часа преди планувания полет за Кипър пътуващият би трябвало да попълни и изпрати на кипърските управляващи наличния в електронния портал www.cyprusflightpass.gov.cy формуляр, в който да са отразени персоналните данни и цялата нужна за влизане в страната информация;

- да получат отговор от кипърските управляващи на посочения от българските жители електронен адрес за преписка с позволение за влизане в Република Кипър.

Въвежда се в допълнение облекчение за имунизираните пасажери, които няма да бъдат поставяни под карантина даже и да са били в контакт със инфектиран с COVID-19 жител по време на престоя си в Кипър. В този случай те би трябвало да приложат копие от документа си за имунизация към електронния формуляр за регистрация преди влизане в страната.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР