Българските граждани разбраха, че България предпочете да се сниши пред

...
Българските граждани разбраха, че България предпочете да се сниши пред
Коментари Харесай

Бивш дипломат: България за пореден път се сниши пред Русия

Българските жители схванаха, че България избра да се сниши пред Русия за следващ път. Това съобщи пред БНР Стефан Тафров, някогашен дипломат в Организация на обединените нации и в няколко европейски страни.

България избира да не е солидарна със своите европейски сътрудници и съдружници в НАТО и затвърждава в интернационален проект убеждението, че съветското въздействие в България е доста мощно и че България е податлива на съветски напън. Това съумя да заяви България. Въпросът с доказателствата по случая "Скрипал " беше решен от Европейския съюз в неговото изказване, към което България се причисли. Европейският съюз сподели, че няма друго пояснение, като се изключи че Русия стои зад офанзивата против Скрипал на територията на Англия. България се съгласи с това, а по-късно министър председателят Борисов още в Брюксел стартира да приказва и за друга възможност, тогава да не беше дал своя вот за това решение, съобщи Тафров.

Аз съм сюрпризиран от държанието на държавното управление по въпроса дали да бъдат отзовани съветски дипломати, откакто стана ясно, че обществото е ядосано от арогантното държание на съветския патриарх в България, добави Тафров.

Въпреки това държавното управление не се съобрази с публичните настроения и аз не съм изумен, че огромна част от последователите на ГЕРБ, в това число и видни фигури в ГЕРБ, се усещат очевидно неловко и се разграничиха от това решение на държавното управление. Гонейки съветски дипломати, никой не затваря вратата за разговор с Русия. Диалог постоянно ще има. Въпросът е кардинален, разяснява Тафров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР