Българските граждани при влизане в Гърция могат да представят и

...
Българските граждани при влизане в Гърция могат да представят и
Коментари Харесай

Българските граждани могат да влизат в Гърция и с Цифров сертификат на ЕС

Българските жители при влизане в Гърция могат да показват и Цифров документ на Европейски Съюз за COVID-19. Това сочат данни за ограниченията против ковид за влизане в Гърция към 6 юни 2021 година Според тях отпада и задължението за водачите на тежкотоварни камиони да попълнят регистрационен формуляр, генериращ QR код.
По информация на посолството ни в Атина в Цифровият документ е належащо да съдържа информация или за резултат от последния изработен бърз тест (до 48 часа), или за резултат от последния изработен PCR тест (до 72 часа), или за приключен имунизационен цикъл, или информация за  преболедуване от COVID-19. Резултатът от бърз тест ще бъде признаван единствено, в случай че е качен в  Цифровия документ, утвърден от Европейски Съюз, който в тази ситуация на  България се издава на уеб страницата his.bg. Важно е да се знае, че на този стадий са налични  документите за имунизация и за преболедували COVID-19, а документите за отрицателен тест за съществуването на вирус ще са налични за жителите през втората половина на юни.
Остава опцията българските жители да влизат в Гърция и с отрицателен резултат от PCR тест, или със  документ за имунизация за ковид COVID-19 на британски, френски, немски, италиански, испански или съветски език, който е публикуван от обществен орган и в сходство със законодателството и да са минали най-малко 14 дни от завършването на имунизацията или с увещание за преболедуване или с увещание за позитивна диагноза с годност от два до девет месеца от посочената в документа дата на диагностициране на болестта.
Изискванията важат в това число за деца над 6-годишна възраст. В допълнение на всички идващи в Гърция ще бъдат правени PCR или бърз тест на инцидентен принцип.
За водачите на тежкотоварните коли (тирове над 3,5 тона), осъществяващи транспорт на търговски артикули, от през днешния ден отпада условието да попълнят PLF формуляр и надлежно да имат QR код.
 От на следващия ден: Влизаме в Гърция и с негативен бърз тест От на следващия ден: Влизаме в Гърция и с негативен бърз тест
Облекчение за туристите в Гърция. Властите в южната ни съседка оповестиха, че от на следващия ден на тяхна територия ще се позволяват и лица с отрицател...
За пътуващите до гръцките острови пълнолетни жители остава наложителното изискване да попълнят формуляр за здравен статус 24 часа преди пътуването, като вписват в него и съпътстващите ги малолетни. Формулярът на британски може да бъде запълнен на адрес: . За връщане към континенталната част на Гърция се попълня единствено здравна декларация, която може да бъде разпечатана от адрес:

Пътуващите от остров до остров нямат обвързване да показват посочените декларация или формуляр.
При нужда от подпомагане българските жители могат да се извърнат към посолството на Република България в Атина на следните телефони: ; ; , както и към генералното консулство на България в Солун на тел.  и на дежурния телефон в извънработно време: . Въпроси могат да бъдат отправяни и на имейл адресите: [email protected] ; [email protected][email protected], .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР