Българските граждани, пребиваващи в Япония и в Република Корея или

...
Българските граждани, пребиваващи в Япония и в Република Корея или
Коментари Харесай

МВнР с предупреждение към българите в Япония и Корея заради тайфуна „Ханун“

Българските жители, пребиваващи в Япония и в Република Корея или възнамерявали пътешестване до страните, да съблюдават рекомендациите на локалните управляващи поради тайфуна " Ханун " и да наблюдават постоянно уеб страницата на Японската метеорологична организация. Това предлага Министерството на външните работи (МВнР) поради приближаващия ураган " Ханун ".

Япония анулира стотици интернационалните и вътрешни полети и насочи предизвестие за евакуация към повече от 60 000 семейства в южните райони на страната. Очаква се тайфунът " Ханун ", който минава с пороен дъжд и мощни ветрове през остров Окинава, постепенно да се насочи през идващите дни на запад и към столицата Токио.

По данни на Японската метеорологична организация тайфунът се чака да доближи южното крайбрежие на Южна Корея на следващия ден, след което да се придвижи със скорост 10 км в час към третия по величина в Япония остров Кюшу. Очакват се гръмотевични стихии с превалявания до 400 мм да ударят региони на Кюшу и прилежащия остров Шикоку през идващите 24 часа.

Районите на север като Осака и Нагоя също евентуално ще бъдат наранени. Преустановено е придвижването на влаковете и фериботите за идващите няколко дни в тези райони, стотици полети също са анулирани. Авиокомпаниите " Japan Airlines " и " All Nippon Airways ", анулираха общо 222 полета, осведомят от Министерство на външните работи.

Администрацията на град Нагазаки реалокира мястото за отбелязването на 78-ата годишнина от атомната бомбардировка на града от Съединени американски щати. Планираното за сряда събитие ще се организира в закрит конгресен център. Тайфунът " Лан ", който се движи със скорост напразно до 180 км/ч, също се чака да доближи централна Япония в неделя, прибавят от външното ни министерство. 

Като забележителен по-силен ураган предходната седмица " Ханун " връхлетя южната японската префектура Окинава и редица други японски острови със скорост на ветровете от над 180 км/ч., причинявайки голям брой вреди.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР