Българските граждани, пътуващи за ще трябва да представят отрицателен резултат

...
Българските граждани, пътуващи за ще трябва да представят отрицателен резултат
Коментари Харесай

Може да влезем в Черна гора с PCR тест, антигенен тест или паспорт за ваксина

Българските жители, пътуващи за ще би трябвало да показват негативен резултат от PCR тест, осъществен не по-рано от 48 часа преди отпътуването, позитивен резултат от антигенен IgG тест, не по-стар от 30 дни, или да показват уверение за осъществена имунизация – сложена втора доза най-малко 7 дни преди датата на влизане в Черна гора.
Мярката влиза в действие от 13 март и към този момент ще важи до 17 март. Новите условия няма да се ползват за деца до петгодишна възраст , осведомят от Министерство на външните работи.
Сънародниците ни, които имат непрекъснато или краткотрайно престояване в Черна гора, само че не показват изискваните документи, ще бъдат поставяни под карантина за 14 дни, като не се планува опция за предварителното ѝ преустановяване.
Българските жители, които нямат непрекъснато или краткотрайно престояване в Черна гора и не показват изискваните документи, няма се позволяват в страната.
 Мило Джуканович предлага да се затворят границите на Черна гора Мило Джуканович предлага да се затворят границите на Черна гора
Президентът на Черна гора Мило Джуканович прикани границите на страната да бъдат затворени неотложно поради ковид и да се форсира...
От българското посолство в Подгорица обръщат внимание, че новите условия не се отнасят до българските жители, идващи от Албания, Косово, Хърватия, Сърбия и Босна и Херцеговина, за които няма ограничавания за влизане в страната. Ограниченията не се ползват и по отношение на директно преминаващи пасажери и водачите на пътнически и товарни транспортни средства.
Пътниците следва да имат поради, че два от граничните пунктове в Черна гора работят в стеснен режим – Граничен контролно-пропусквателен пункт Vuča по пътя Rožaje – Tutin и Metaljka по пътя Pljevlja – Čajniče, където е позволено прекосяване единствено в часовия период от 07:00-19:00 ч. локално време.
Външно министерство напомня, че от 10 март до 17 март Черна гора вкара и нови вътрешни ограничаващи ограничения. Сред тях е възбрана за влизане и овакантяване на територията на столицата Подгорица, остарялата столица Цетине и общините Будва, Тиват, Никшич, Плужине, Херцег Нови, Улцин, Бар, Котор, Плевля. Изключения са планувани за работещите (с уверение от работодател), ангажираните в даване на здравни услуги, при полагане на грижи за лица с увеждания, пътешестване на студенти, поддържане на персонални връзки сред деца и родители, аграрни производители и други
При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни в Подгорица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР