Българските граждани над 65 години вече могат да получат безплатна

...
Българските граждани над 65 години вече могат да получат безплатна
Коментари Харесай

Безплатните противогрипни ваксини вече са при личните лекари

Българските жители над 65 години към този момент могат да получат безвъзмездна противогрипна ваксина при своя общопрактикуващ доктор, оповестиха от здравното министерство. Осигурени са общо 230 000 броя за възрастните хора. Те са разпределени за персоналните лекари, подали поръчка за безвъзмездни противогрипни ваксини.

Рискът от заразяване със сезонен грип е висок при лица със слаба имунна система и при страдащи от хронични болести, прецизират от ведомството. Същото важи и за хора над 65-годишна възраст, които са изключително уязвими. Освен тежкото протичане на болестта, при грипна зараза се усилва и рискът от вторични затруднения - на белия дроб, сърцето, бъбреците и така нататък, добавя здравното министерство.

Тази година специалистите предвиждат, че сезонният грип той ще засегне доста хора, също така ще си взаимодейства с разновидностите на SARS-CoV-2, по тази причина е значимо да се имунизираме, приканват здравните управляващи.

Ваксинацията против ковид няма общо с тази против грипа. Това са разнообразни ваксини против разнообразни вируси. Препоръката на Световната здравна организация е двете ваксини да се слагат през период от 14 дни, прецизират още от Министерство на здравеопазването.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР