Българските граждани, които се връщат от държави в червена Covid-зона,

...
Българските граждани, които се връщат от държави в червена Covid-зона,
Коментари Харесай

Без карантина за ваксинирани при завръщане от червена зона от 29 юли

Българските жители, които се връщат от страни в алена Covid-зона, само че са имунизирани, няма да бъдат поставяни под карантина. Това гласи нова заповед на здравното министерство, която влиза в действие от 29 юли, четвъртък.

Българските жители и лицата със статут на непрекъснато, дълготрайно или дълготрайно престояване ще бъдат допускани след показване на годен документ за имунизация. Ако не са имунизирани, би трябвало да показват документ с негативен резултат от PCR тест, изработен до 72 часа преди идване.

За задграничните жители от Европейския съюз, Европейското икономическо пространство и Швейцария, идващи в България, само че от страна в " алена зона ", които не показват документ за имунизация или подобен документ, ще бъдат допускани след показване на негативен резултат от PCR тест, изработен до 72 часа преди влизане в страната, или подобен документ, само че ще бъдат поставяни под 10-дневна карантина.

Под карантина ще бъдат поставяни и българските жители, които нито са показали документ за имунизация, нито документ за негативен PCR тест.

Децата до 12-годишна възраст ще бъдат допускани без документи за Covid-19, без значение от зоната, в която попада страната, откъдето идват.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР