Българските граждани, които се лекуват в Турция и чието лечение

...
Българските граждани, които се лекуват в Турция и чието лечение
Коментари Харесай

В извънредно положение: Българи ще могат да продължат лечението си в Турция

Българските жители, които се лекуват в Турция и чието лекуване беше прекратено заради въведените ограничения за СOVID 19, ще могат да го продължат. Това договориха министър председателят Бойко Борисов и турският президент Реджеп Тайип Ердоган в телефонен диалог, оповестиха от държавната пресслужба.
Случаите на COVID-19 в Турция задминаха 90 хиляди Общият брой на инфектираните в южната ни съседка е най-големият за която и да е страна отвън Европа и Съединени американски щати
Координацията и описите на пациентите ще се извърши от министрите на външните работи и на опазването на здравето на двете страни.

Българският министър-председател насочи молба до турския президент да бъде позволено на тези български жители да влязат в Турция, с цел да могат да продължат лекуването си, като посочи, че става дума за към 100 индивида, множеството от които са онкоболни и им се постанова да вървят на химиотерапия.
Медицински туризъм: Хиляди българи с онкозаболявания отиват да се лекуват в Турция Само за предходната година у нас са регистрирани над 35 000 нови случая на заболели от рак
Премиерът Борисов изрази подготвеност българската страна да се съобрази с всички условия, които турската страна реши, че е належащо да бъдат изпълнени поради пандемията, в това число, коли за спешна помощ от България да закарат болните непосредствено до истанбулските лечебни заведения, съпроводени от екипи за сигурност.

Борисов уточни, че за всичките оперирани пациенти самите лечебни заведения споделят, че са тежко заболели и безусловно би трябвало да продължат химиотерапиите си в Истанбул, а те са и към този момент предплатени. „ За всеки случай да се преценя, значимото е да помогнем на българските жители да се лекуват “, добави Борисов.
От среднощ краткотрайно се не разрешава влизането на хора и коли от Турция у нас Ограничението ще важи до 23:59 ч. на 26 април
Премиерът посочи, че на нашата граница сега не се усеща миграционен напън. Българският министър-председател означи също смисъла на транспортните коридори, които не престават да действат в изискванията на пандемия.

Борисов уточни напъните на страната ни за облекчение на тежкотоварния трафик, тъй че водачите да си правят работата и да няма големи опашки от тирове.

Коронавирусът и България Повече от 120 хиляди са умряли от кокоронавирус в Европа Четири банки стартират отпущането на безлихвени заеми за физически лица 68-годишен мъж съумя да завоюва борбата с COVID-19 след 38 дни интубация Появиха се подправени листовки във Варна с апел да не се съблюдават ограниченията против COVID-19 Борисов: Обмисляме изключителното състояние да завърши по-рано 10-годишно дете подари спестяванията си на Александровска болница Столична община: Парковете ще продължат да са затворени, в неделя ще се образоват единствено чиновници Експеримент в неделя ще покаже ще отворят ли парковете за разходка 1234 са към този момент случаите на ковид у нас Лекар от Спешната помощ в Пловдив е с позитивна проба за COVID-19 Лекар от болница „ Св. Иван Рилски “: Имаме инфектирани медици, тъй като работим Още две жертви на ковид у нас Министерство на здравеопазването: Маските на открито са наложителни до 13 май „ Галъп Интернешънъл “: Коронавирусът удари приходите на близо половината българи Русенец с астма ще апелира акт за неносене на маска Беглецът с COVID-19 от с. Паничерево оздравя, пратиха го под карантина Фандъкова: Предлагаме отваряне на парковете за родители с дребни деца Изписана жена с ковид се върна назад в болничното заведение Фейк уеб сайтове оферират здравно съоръжение за отбрана от COVID-19 Ученици подариха полагащата им се безвъзмездна храна
if( typeof googletagAdSlots[`in_article_300x250_first`]!= " undefine
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР