Българските граждани, които са пребивавали извън страната повече от 183

...
Българските граждани, които са пребивавали извън страната повече от 183
Коментари Харесай

Освобождаване от здравни осигуровки в България на българите, живеещи в чужбина

Българските жители, които са обитавали отвън страната повече от 183 дни през една календарна година и дължат здравни осигуровки в България за своя сметка за времето, през което са били в чужбина, се освобождават от задължението за внасяне на тези вноски, в случай че не са употребили здравна помощ, заплатена от НЗОК.

В тези случаи лицата персонално или посредством упълномощено лице подават в Национална агенция за приходите декларация по пример. Декларацията може да се подаде по пощата или по електронен път посредством потребление на повсеместен електронен автограф на подателя.

Всички българските жители могат да се освободят от заплащането на наложителните здравни осигуровки в България и за остарели интервали, в случай че не са живели по това време в България.

За задачата би трябвало да се подадат:

Декларация

Заявление за овакантяване на страната до края на тази година. Най-лесният и бърз метод това да се направи от чужбина е по пощата. От Национална агенция за приходите обаче предизвестяват, че с цел да се отразят измененията в българската здравна система, би трябвало да се подадат и двата документа – и декларацията, и заявката, които можете да намерите на уеб страницата на организацията.

Всички посочени документи се подават в офиса на на Национална агенция за приходите по непрекъснат адрес у нас.

Това може да стане персонално, посредством прокурист или по пощата с противоположна квитанция. Когато се изпраща с писмо е значимо формулярите да е с така наречен влажен, собственоръчен автограф, а не сканирани или ксерокопирани.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР